به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، اين تهيهكننده سينما كه يكي از امضاءكنندگان بيانيهي اخير هشت بندي درباره وضعيت فعلي سينماي كشور است، درباره دليل انتشارش آن، اظهار كرد: انتشار اين بيانيه دلايل مختلفي داشت كه از آن جمله ميتوان به مناقشات صنفي فعلي، حواشي ايجاد شده پس از جشنواره در اكران عمومي، دخالتهاي بيش از حد و همچنين عدم مديريت صحيح و پاسخگويانه، مشكلات عديده اين روزهاي براي دريافت پروانه ساخت و نمايش، ابهام در تشكيل سازمان سينمايي و حيطه وظايف آن، تقسيم ناعادلانه يارانههاي دولتي در حوزه سينما و مشكلات ديگر باعث شد كه احساس كنيم وضعيت بغرنج سينما را بايد به گوش مسئولين رده بالا برسانيم.
وي ادامه داد: در اين بيانيه درخواست شده است تا شرايطي براي همانديشي سينماگران و مسئولين براي حل مسائل فراهم شود، چرا كه اكنون دعواهاي بين جناحهاي مختلف سينما و البته افرادي كه در خارج از سينما هستند و در آن دخالت ميكنند، در حال تبديل شدن به نزاع خياباني است! در اين شرايط كه هيچ تشكيلاتي به نمايندگي از سينماگران وجود ندارد احساس كرديم كه بايد هرچه سريعتر وضعيت نابهسامان فعلي در بخشهاي مختلف را به همه سينماگران و مسئولين گوشزد كنيم.
اين تهيهكننده سينما توضيح داد: اكنون هيچ تشكيلاتي به نمايندگي از سينماگران براي طرح مسائل و مشكلات وجود ندارد. خانه سينما تعطيل شده است و البته زماني هم كه تعطيل نشده بود به اين مسائل كلان ورود نميكرد.
معلم افزود: در اين وضعيت، بدنه سينما با بحرانهاي سرمايه، توليد و نظارت روبرو است و هيچ كس به داد آن نميرسد. ما، امضاءكنندگان بيانيه هشت بندي درباره وضعيت سينما، احساس كرديم كه بايد در حد خودمان و حتي در قالب يك بيانيه يك صفحهاي كاري كه از دست مان بر ميآيد را انجام دهيم و تا شايد گوش شنوايي براي حل نزاعهايي كه در سينما ايجاد شده پيدا شود.
××× عقلاي سينما بايد كنار هم جمع شوند
علي معلم در بخش ديگري از اين گفتوگو در پاسخ به اين سوال كه «آيا فكر نميكنيد با توجه به وضعيت فعلي سينما، تعداد و كيفيت فيلمهاي حاضر در جشنواره فجر سال جاري با اما و اگرهاي بسياري روبرو خواهد شد؟»؛ گفت: همه چيز به اين بستگي دارد كه عدهاي به فكر حل اين بحراني كه با آن دست و پنجه نرم ميكنيم، بيافتند.
وي توضيح داد: در حال حاضر، سرمايهگذاري در سينما بسيار پرخطر است. البته بايد مشكلاتي كه ناشي از عدم توجه به قانون و انضباط قانوني به وجود ميآورد را هم به مشكلات ناامني سرمايهگذاري در سينما اضافه كنيم. علاوه بر اين بايد توجه كرد كه براي توليد هر اثر هنري، هنرمند نياز به آرامش دارد؛ اما در شرايطي كه حتي مالكيت اثر هنري مورد توجه قرار نميگيرد چگونه ميتوان از هنرمند انتظار داشت كه با فراغ بال كار كند؟
اين سينماگر درباره اينكه آيا اين مشكلات در دوره مديريت فعلي سينما ايجاد شده است يا خير؟، تاكيد كرد: خير. تمام اين مشكلاتي كه به ان اشاره كردم و يا در بيانيه منتشر شده، مربوط به دوره مديريت فعلي نيست، اما متاسفانه با نزاعهايي كه در اين مدت شاهد آن بوديم، در اين دوره از مديريت مشكلات و اختلافات تشديد شد.
×××
معلم همچنين در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينكه «همانطور كه در بيانيه اشاره شده است، آيا براي حل مشكلات فعلي سينما، نياز به كمكي بالاتر از مديران مسوول در وزارت ارشاد است؟؛»، تصريح كرد: بله، دقيقا همينطور است. در بيانيه و درخواست ما هم اين نكته وجود دارد كه لازم است براي حل مشكلات فعلي سينما، مقاماتي بالاتر از مديران فعلي وزارت ارشاد وارد عمل شوند.
وي درباره لزوم دخالت مديران ارشد كشور در مشكلات فعلي سينماگران، بيان كرد: در حال حاضر به نظر ميرسد دوستان در حوزههاي مديريتي، متوجه مشكلات عديده سينماگران و خطراتي كه سينماي ايران را تهديد ميكنند نيستند و به امور روزمره مشغولند. اگر هم متوجه اين خطرات هستند، فرصت يا قدرت رسيدگي به آن را ندارند، اما ما سينماگران بر اساس وظايف شغليمان، شرايط را به شكل دقيق رصد و نگرانيهاي تشديد شدهاي را در تمام بخشها مشاهده ميكنيم كه به نظر ميرسد اين نگرانيها هر روز بدتر از روز قبل ميشود.
اين تهيهكننده سينما تاكيد كرد: طبق آن چيزي كه ما ميبينيم، به نظر ميرسد در شرايط فعلي، كشتي سينماي ايران با تمام ظرفيتهايش در حال به گل نشستن است. همانطور كه در بيانيه ما آمده، نياز است كه مقامات ارشد كشور راه حلي را براي خروج از بحران فعلي بيانديشند و حداقل جمعي از عقلاي سينما كه كمتر در درگيريهاي اخير وارد شدهاند را به مشورت فرا بخوانند.
علي معلم در پايان اين گفتوگو هشدار داد: طبق آن چيزي كه شنيدهام، بسياري از سينماگران از بيانيه هشت بندي صادر شده، حمايت كرده و درباره وضعيت فعلي سينما ابراز نگراني كردهاند. از رسانهها ميخواهيم در اين وضعيت به كمك سينماگران دلسوز بيايند و به حل معضل فعلي كمك كنند؛ چرا كه معتقديم مشكلات ايجاد شده، تنها ابتداي جاده ايجاد بحران براي سينماي ايران است و ادامه اين مسيرباعث ميشود، هر كسي كه به نوعي درباره سينما كار ميكند، از سينماگر تا رسانهها با مشكل مواجه شوند.
علي معلم بيانيه شش نفر از سينماگران درباره وضعيت فعلي سينما را يك هشدار دانست وگفت: وظيفه خود دانستيم كه در حد يك بيانيه، وضعيت بغرنج فعلي را يادآور شويم و از مسوولين رده بالاي كشور و وزارت ارشاد بخواهيم كه براي مشكلات فعلي سينما كه ميرود آن را مضمحل كند، فكري كنند.